utorak  28.03.2017.
Sljedeće na Drukčijem
Trenutno na Drukčijem
Prethodno na Drukčijem
Srijeda, 11.01.2017. 17:38
Beograd: Osumnjičeni policajci iz Potočara ostaju u pritvoru
Autor: I.L.
Izvor teksta: Fena
Viši sud u Beogradu odbio je žalbe zbog pritvora dvojici pripadnika MUP-a Srbije koji se sumnjiče za odavanje službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posjeta premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u srpnju 2015. godine, kada je napadnut, javlja Fena....

Kazneno izvanpretresno vijeće donijelo je 10. siječnja rješenje kojim je odbilo žalbe javnog tužitelja i branitelja okrivljenih na rješenje suca za prethodni postupak kojim je Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke, rekla je glasnogovornica suda Bojana Stanković, javlja Tanjug.

To znači da će ostati u pritvoru do nove odluke suda, odnosno dok se ne ispitaju svi predloženi svjedoci.

Njima je 2. siječnja na prijedlog tužiteljstva, sudac za prethodni postupak odredio pritvor samo po osnovu utjecanja na svjedoke, a dva dana ranije su uhićeni.

Istragu protiv njih vodi Više javno tužiteljstvo u Beogradu zbog odavanja službene tajne.

Mladen Trbović i Milan Dumanović su ranije radili u Upravi kriminalističke policije u Odjelu za opservaciju i dokumentiranje, piše Fena.

Trboviću je, kako su prenijeli mediji, prekinut radni odnos u stegovnom postupku prije nekoliko mjeseci, dok je Dumanović navodno suspendiran iz PU Pančevo od kada je u pritvoru.

Oni se sumnjiče da su u izjavama za Al Jazeera Balkans 11. listopada naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju nadređenih, bez iskaznica i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. srpnja 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, prenijeli su mediji.