četvrtak  23.03.2017.
Sljedeće na Drukčijem
Trenutno na Drukčijem
Prethodno na Drukčijem
Srijeda, 11.01.2017. 14:47
Dubrovnik pod snijegom - promet u kolapsu, 15 hospitaliziranih
Autor: I.L.
Izvor teksta: www.hrt.hr
Izvor fotografije: www.hrt.hr
Jutros se Dubrovnik probudio pod bijelim pokrivačem...

Snijeg koji je padao cijelu večer iznenadio je Dubrovčane. Zimski uvjeti na cestama proglašeni su u cijeloj županiji, dvije ralice čiste dubrovačke ulice, a po jedna u primorju i Konavlima. U Dubrovniku je u 7 sati izmjereno -3,2 °C.

Tehnički gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić izjavio je, nakon sastanka proširenog Stožera civilne zaštite, kako je zajednički stav svih hitnih službi da Dubrovčani zbog obilnog snijega ne bi trebali izlaziti iz svojih kuća ako ne moraju, te da izbjegavaju korištenje automobila, čak i ako imaju zimsku opremu i lance. Ravnatelj dubrovačke bolnice Mario Bekić rekao kako je tijekom dana zbog raznih ozljeda vezanih za vremenske neprilike hospitalizirano 15 ljudi.

Ante Vuletić iz dubrovačke prometne policije izvijestio je kako je tijekom jutra bilo više prometnih nesreća koje su većinom mogle biti izbjegnute da je bila korištena zimska oprema. Zamjenik tehničkog gradonačelnika Željko Raguž kazao je kako su ralice od ranog jutra na cestama, a prioriteti su glavne žile kucavice grada, koje se stalno čiste i ralice neprestane rade - Ulica Iva Vojnovića, Ulica branitelja Dubrovinka, Ante Starčevića, Vladimira Nazora, Put od Mihajla prema Općoj bolnici Dubrovnik.