srijeda  26.04.2017.
Sljedeće na Drukčijem
Trenutno na Drukčijem
Prethodno na Drukčijem
Ponedjeljak, 09.01.2017. 12:52
U Ukrajini izmjereno -25°C, u Kini se održava festival ledenih skulptura
Autor: V.B.
Izvor teksta: www.hrt.hr
Izvor fotografije: www.hrt.hr
Italija se oporavlja od polarnog vikenda, vala hladnoće koji je posebno oštro pogodio središnje i južne dijelove. U Napulju je izmjereno rekordnih -13°C. Od osam smrtno stradalih, šestero beskućnika je podleglo hladnoći...

Mećave i temperature do -25°C pogodile su Ukrajinu. U nesrećama na zaleđenim cestama poginulo je petero, dok je 45 ljudi ozlijeđeno. Neke prometnice su bile potpuno neprohodne, pa su autoceste i drugi pravci zatvoreni za promet. Očekuju se nove mećave. Neki hrabriji građani Varšave suprotstavili su se jučer velikim minusima "danom bez hlača u podzemnoj". Ideja je začeta prije 15 godina u New Yorku.


Dok je istok SAD-a zahvaćen snjiegom i hladnoćom, zapadnu državu Kaliforniju pogodila je jaka oluja praćena obilnom kišom i poplavama. Neka su mjesta bez struje, okolne države su zahvaćena, a strahuje se da bi nakon godina suše u Kaliforniji moglo biti brojnih odrona ako ovo potraje.

U Kini, zimu iskorištavaju za umjetnost. U gradu Harbinu održava se festival ledenih i snježnih skulptura u kojem se natječu 32 ekipe iz cijelog svijeta. Hladnoća je saveznik ovih skulptora.