srijeda  26.04.2017.
Sljedeće na Drukčijem
Trenutno na Drukčijem
Prethodno na Drukčijem
Srijeda, 11.01.2017. 14:58
Bašić: Činimo sve da zaštitimo divljač od uginuća
Autor: I.L.
Izvor teksta: Fena
Izvor fotografije: www.zastita-prirode-animalia.hr
U namjeri da zaštite autohtonu vrstu divljači koja se i sama bori s hladnoćama, bugojanski lovci su ovih dana organizirali akcije iznošenja hrane na više lokacija u različitim dijelovima lovišta....

Unatoč problemima na području Srednjobosanskog kantona, koji se tiču određivanja granica lovišta i broja lovačkih društava u jednoj općini, mi činimo sve što smo u mogućnosti, u situaciji u kojoj se nalazimo, da spasimo divljač od uginuća, kazao je predsjednik Lovačkog društva „Koprivnica“ Mustafa Bašić.

Ističe da su lovci svjesni važnosti očuvanja divljači u šumama, što potvrđuje podatak da su se u pomenute aktivnosti uključile sve sekcije, a naročito članovi LD-a koji su imali viška sijena i druge hrane za divljač.

Prema informacijama s terena, možemo reći da su sve autohtone vrste divljači dobro pripremljene za uvjete u kojima trenutno borave i da je njihovo zdravstveno stanje dobro, naglasio je Bašić.

Podsjetio je da LD „Koprivnica“ broji trinaest sekcija od kojih svaka ima svoj lovni revir u kojem su, do momenta zabrane lova, provođene brojne aktivnosti utvrđene aktima tog društva i važećim zakonskim propisima SBK-a i Federacije BiH.

Prvi tragovi organiziranog lova na teritoriji općine Bugojno datiraju još od prije 120 godina.