utorak  28.03.2017.
Sljedeće na Drukčijem
Trenutno na Drukčijem
Prethodno na Drukčijem
Ponedjeljak, 09.01.2017. 08:47
MUP SBK-a tijekom vikenda oduzeo četiri vozila
Autor: S.Ž.
Tokom proteklog vikenda nastavljeno je sa provođenjem pojačanih mjera sigurnosti...

Prilikom kontrole prometa privremeno su oduzeta 4 motorna vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u vršenju najtežih prometnih prekršaja i da, do sada izrečene sankcije nisu postigle svrhu, te su osobe nastavile sa vršenjem prekršaja. Tako je u mjestu Putićevo- Travnik oduzeto vozilo „Hummer“, registracijskih oznaka E56-M-784, kojim je upravljao J.B. rođen 1990.godine iz Gornjeg Vakuf-Uskoplja. Osobi je u ranijem periodu izrečeno više novčanih kazni, a provjerom je u registru ustanovljeno da ima 1260 KM neuplaćenih novčanih kazni, a prilikom pregleda vozila pronađena je i određena količina opojne droge marihuana. Uz zahtjev sudu za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedene osobe bit će stavljen prijedlog za trajno oduzimanje vozila, kako bi se osoba spriječila u daljem činjenju prekršaja.

U Travniku je iz istih razloga privremeno oduzeto i motorno vozilo marke „BMW“, registracijskih oznaka K61-E-143, kojim je upravljao A.S. rođen 1980.godine iz Travnika, za kojeg je provjerom ustanovljeno da ima veći broj prekršaja i da nije uplatio novčane kazne u ukupnom iznosu od 1130 KM. Nadležnom sudu će također, uz zahtjev za vođenje prekršajnog postupka, biti predloženo trajno oduzimanje vozila, kao sredstva izvršenja prekršaja.

U Vitezu je privremeno oduzeto vozilo od osobe za koju je utvrđeno da je višestruki povratnik u vršenju prometnih prekršaja i da ima iznos od 5960 KM neuplaćenih novčanih kazni. Radi se o osobi inicijala K.O. rođen 1990.godine iz Busovače, od kojeg je oduzeto motorno vozilo marke „BMW 530 D“, registracisjkih oznaka K08-J-150.

Službenici policije u Novom Travniku su privremno oduzeli motorno vozilo marke „Mercedes-kombi“, registarskih oznaka J74-E-562, kojim je upravljao V.D. iz Travnika, za kojeg je u registru novčanih kazni ustanovljeno da je počinitelj više prometnih prekršaja i da ima iznos od 2940 KM neuplaćenih novčanih kazni. U prekršajnom postupku će također biti predloženo trajno oduzimanje vozila, kako bi se osoba spriječila u daljem činjenju prekršaja.