srijeda  26.04.2017.
Sljedeće na Drukčijem
Trenutno na Drukčijem
Prethodno na Drukčijem
Ponedjeljak, 09.01.2017. 16:41
Hrvatska: "Matija svira Arsena" najprodavaniji albumu 2016.
Autor: I.L.
Izvor teksta: www.muzika.hr
Izvor fotografije: www.radiovitez.ba
"Matija svira Arsena" Matije Dedića najprodavaniji je album u Hrvatskoj u 2016. godini, uključujući i inozemna izdanja....

Objavljen krajem 2015. osvojio je pet Porina, objavljen je i na vinilu, a snimka koncerta u ZKM-u na kojem su predstavljene pjesme objavljena je i kao DVD.

Gledamo li ostatak najprodavanijih izdanja, pri samom vrhu smjestili su se kompilacije raznih izvođača. "40 najvećih klapskih hitova" je na drugom mjestu, "Familija" Olivera i Gibonnija na trećem, "Best of: 30 godina" Tomislava Bralića i klape Intrade na četvrtom, a prvih pet zatvara Thompsonova "Antologija".

"CMC Festival Vodice 2016" i "Festival zabavne glazbe: Split 2016." na šestom su, odnosno sedmom mjestu. "Crvena jabuka 2016" Crvene jabuke je na osmom, a Maja Šuput i Jacques Houdek sa "Showgirl" i "Tko je, srce, u te dirn'o?" zatvaraju prvih deset.

Našem portalu bliskiji izvođači poput Massima ("1 Dan ljubavi"), Arsena Dedića ("50 originalnih pjesama") Zorana Predina i Matije Dedića ("Tragovi u sjeti 2"), Haustora ("Original album Collection") Zoran Čalić Banda ("U moru i plamenu") i Vatre ("Zmajevi na vjetru) većinom se nalaze u u drugom dijelu i pri začelju ljestvice 50 najprodavanijih domaćih izdanja 2016. godine, koju donosi Hrvatska diskografska udruga.