srijeda  26.04.2017.
Sljedeće na Drukčijem
Trenutno na Drukčijem
Prethodno na Drukčijem
Nedjelja, 08.01.2017. 13:40
Nevjerojatna priča: Prešli pola svijeta da bi odigrali šesnaestinu Francuskog kupa
Autor: K.K.
Izvor teksta: www.index.hr
Izvor fotografije: www.index.hr
​Dvoboj šesnaestine finala između Lillea i Excelsiora završio je sasvim očekivano. Bivši prvak Francuske je na domaćem terenu svladao niželigaša s 4:1...

Ono po čemu je ova utakmica posebna je daljina koju je gostujuća momčad morala preći da bi stigla na utakmicu - točno 9496 kilometara. Naime, Excelsior je klub s Reuniona, francuskog otoka smještenog u Indijskom oceanu, istočno od Madagaskara.

Exelsior se nalazi u petom razredu francuskog nogometa, a ovo im je prvi susret s klubom iz prvog razreda. Na putu do tamo morali su svladati tri četvrtoligaša, i to uvijek nakon produžetaka, odnosno kaznenih udaraca.Jučerašnja utakmica nije jedino što povezuje ova dva kluba.

Dmitri Payet, velika zvijezda Premiershipa, branila je boje oba kluba. I dok je dijelu nogometnih pratitelja poznato kako je Payet branio boje Lillea prije nego li je stigao u Marseille, rijetko tko zna da je Payet rođen na Reunionu, a svoje prve profesionalne korake napravio je baš u Excelsioru.

Početkom tjedna objavio je kako će nazočiti utakmici, pa su mu klubovi odmah ponudili da na njoj izvede i početni udarac.